Butlletí informatiu 14-11-2018

El ple del Consell Comarcal va aprovar el passat dijous una moció de la CUP en que s’insta a la Delegació de Salut de Tarragona a tornar la gestió del telèfon del CAP de Falset a l’equip d’atenció primària del centre i acabar així amb una reivindicació de molts anys.

El conseller cupaire, Damià Fàbrega, destacava que han recollit les queixes i suggeriments d’usuaris i treballadors del centre i que no entenen perquè, havent-hi personal durant tota la nit, el telèfon d’urgències es devia al 061, “ja que això pot significar, a vegades, un retard de fins a 25 minuts abans no es mobilitza l’equip sanitari”. Segons Fàbrega “és necessària una revisió del sistema, ja que s’ha demostrat que no és eficient”.

Així mateix el conseller de la CUP va destacar que aquesta moció “és només un granet de sorra en la reivindicació dels drets perduts en l’àmbit de la sanitat des de les retallades de ja fa unes quantes legislatures”. En aquest sentit, des de la CUP donen tot el suport als treballadors de la comunitat sanitària que aniran a la vaga l’última setmana de novembre.

La moció, aprovada per unanimitat, planteja a la Delegació de Salut de Tarragona el retorn de la gestió del telèfon d’urgències al CAP i l’insta a reorganitzar l’atenció urgent al Priorat, donat que en aquests 6 danys d’implementació del sistema de desviament del telèfon no se n’ha pogut garantir l’eficiència.

Satisfacció entre els treballadors del CAP

Des del CAP de Falset, la representant dels treballadors, Gemma Ortega, explicava que “com a treballadors i, sobretot, com a usuaris creiem que és molt positiu i el més assenyat”. Ortega denunciava que “és una animalada que ens controlin el telèfon des de Tarragona quan estem al CAP treballant”.

En aquest sentit, la representant dels treballadors del CAP denunciava que la desviació del telèfon d’urgències al 061 suposava “retards, que en alguns casos podrien suposar la mort del pacient, derivacions de casos que es podrien resoldre als propis domicilis o errades en el traspàs d’informació”.

Tot i això, Ortega es mostrava esperançada amb l’aprovació de la moció per part del ple del Consell Comarcal. “Si tots els polítics de la comarca ho tenen clar, segur que ens tornaran els telèfons” sentenciava, i posava com a exemples els CAP de Gandesa i Flix, on la unitat política va suposar que no se’ls retirés el telèfon per a urgències durant la nit.

En referència a la vaga convocada pels metges d’assistència primària per l’última setmana de novembre, Ortega destacava que “ja era hora, perquè necessitem reforçar el sistema sanitari”. La representant dels treballadors del CAP de Falset explicava “és un problema que tenim tots els que treballem a l’estructura sanitària” i que amb tota probabilitat el CAP de la capital del Priorat només oferirà serveis mínims durant l’aturada dels metges.

CAP

Publicitat