Butlletí informatiu 14-11-2018

La CUP ha citat la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes i l’Agència Caalana de l’Aigua (ACA) perquè compareguin a la pròxima comissió de territori i sostenibilitat que tindrà lloc al Parlament de Catalunya el pròxim 14 de novembre. El conseller de la formació al consell comarcal del Priorat, Damià Fàbrega, explicava en declaracions a Ràdio Falset que “volem donar-los l’oportunitat d’explicar-se i també que responguin a les nostres preguntes en relació a la gestió de l’aigua del Siurana”.

Així mateix, Fàbrega també afegia que la compareixença de la comunitat de regants i de l’ACA vol servir, també, per “pressionar al propi departament de Territori i Sostenibilitat i al propi conseller Damià Calvet perquè posin fil a l’agulla en la creació de la Taula de gestió del Riu Siurana”. La Taula del Siurana va ser un compromís que va arrancar la CUP en una reunió amb l’ACA el passat mes de juliol i la Generalitat s’havia compromès a crear-la a finals de setembre.

En aquest sentit, des del Consell Comarcal del Priorat, també s’ha enviat una carta a la conselleria de territori en la que s’insta al conseller a “convocar la taula de forma immediata”, tal i com explicava el president de l’ens, Jordi Sabaté. Aquesta carta es gesta en el marc d’una reunió celebrada el passat 25 d’octubre a Poboleda i en la que hi van participar molts dels agents del Priorat implicats en el conflicte: el Consell Comarcal del Priorat, Gepec, Unió de Pagesos del Priorat, Comunitat de Regants de Poboleda, associació Prioritat, Comunitat de Regants de Cornudella, CUP Priorat, Plataforma “Volem lo Riu Siurana Viu” i els ajuntaments de Poboleda, Gratallops, Porrera, La Morera de Montsant, Cornudella de Montsant i La Vilella Alta.

Amb tot, el president del consell comarcal declarava què “oficialment” encara no saben quan es convocarà la Taula del Siurana.

WhatsApp Image 2017 09 09 at 08.25.33

Publicitat