Butlletí informatiu 14-11-2018

Arran de les declaracions del delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès en una entrevista a l’emissora de la Cadena Ser a l’Ebre en les que anunciava que el l’executiu català vol enllestir el més aviat possible la creació del consorci sanitari de les Terres de l’Ebre, des del Priorat es demana que es tinguin en compte les reivindicacions del territori.

Segons Pallarès, “la voluntat del govern és que l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa esdevingui el centre de referència de la regió sanitària i que d’aquest en depenguin els centres més petits i d’àmbit comarcal”, com l’hospital de Móra d’Ebre.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Priorat, Jordi Sabaté, va destacar que no tenen gaire informació sobre la creació d’aquest macro consorci sanitari, tot i que apuntava a què des del Priorat “ si bé l’hospital de Móra sí que és una referència per a la comarca, no contemplem que es derivi als pacients mes greus a Tortosa”. “Creiem que haurien de poder anar cap a Reus”, afirmava.

En el mateix sentit s’expressava el conseller comarcal de la CUP, Damià Fàbrega, que va dir que creuen que “la creació d’aquest consorci no és la solució”. Amb tot, però, va animar al Consell comarcal i als partits polítics prioratins a debatre aquesta qüestió “per tal de fer sentir la nostra veu i que es tinguin en compte les necessitats de la comarca al moment de prendre decisions en tot allò referent a la creació d’aquest consorci sanitari”.

El president del consell va afirmar que espera que quan arribi moment “se’ns facilitarà informació i se’ns consultarà” al respecte.

hospi

Publicitat