Imprimeix

La polèmica al voltant de l’abocador comarcal de Tivissa s’ha reobert els darrers mesos. Arran d’un incendi que hi va haver el 26 d’agost, el ple consell comarcal de la Ribera d’Ebre va aprovar per unanimitat una moció en la que reclama a l’Agència Catalana de Residus informació sobre l’incident però també transparència en la gestió dels residus i la seva procedència.

L’alcalde de Benissanet, Xavier Arbó, ho explicava en l’últim programa d’El Planeta, l’espai ecologista de Ràdio Falset que presenten Dolors Sellés i Andreu Gruber. “És un tema de sostenibilitat i de protecció de la natura”, apuntava Arbó, que afegia que “estem parlant d’uns residus que es quedaran aquí de per vida”.

L’alcalde de Benissanet també va destacar que “cal prendre’s seriosament la implantació d’aquest tipus d’infraestructures en una comarca que ja està molt afectada per la presència d’indústries que deixen conseqüències irreversibles al territori”.

L’abocador de Tivissa va ser plantejat inicialment per acollir els residus de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, però des de fa un temps que arriben camions amb deixalles procedents de fora d’aquest àmbit. La moció aprovada pel consell comarcal de la Ribera demana saber l’origen de tots aquests residus i la gestió que s’en fa un cop arriben a l’abocador. És per això que Arbó reclamava a l’Agència Catalana de Residus (ACR) que doni explicacions. “L’ACR hauria de sortir per iniciativa pròpia i explicar als pobles les conseqüències de l’abocador”, explicava l'alcalde.

Vist: 871