Informatiu cap de Setmana 13-04-2019

Falset acull aquest dissabte la XXXVIIa Trobada de Bandes de Música Catalunya. Un total de 26 bandes d’arreu del país desfilaran pels carrers de la vila durant la tarda. La cercavila, que suposarà la participació de fins a 1.100 músics, sortirà des de cinc punts diferents que es reuniran a la plaça de la Quartera. Des d’allà, una per una, les bandes aniran desfilant fins al pont on es farà l’entrega del record. “Quan arribin al pont cada banda farà una peça de lluïment i se’ls farà entrega d’un obsequi, que consisteix en dues ampolles de vi i el corbatí per la bandera” explicava la secretària de l’Associació Musical Vila de Falset, Isabel Pérez.

La trobada acollirà bandes vingudes d’arreu de Catalunya, sobretot de les Terres de l’Ebre, zona amb gran tradició, però també de Cerdanyola del Vallès, Barcelona, Blanes o Lleida. Cal destacar també la participació, enguany, de la banda de música de Dardesheim, municipi alemany agermanat amb el Perelló. La banda d’aquesta localitat oferirà una nota molt interessant que permetrà veure similituds i diferències entre bandes catalanes i alemanyes.

La d'enguany serà la segona vegada que la capital del Priorat acull una trobada de bandes. La primera va ser el 3 de setembre de l’any 1994. Pérez destacava que “la idea de què Falset torni a acollir la trobada de bandes va sorgir fa uns dos anys i mig entre l’Associació Musical, la Federació de Bandes de Catalunya i l’Ajuntament de Falset”.

A banda de la trobada en sí mateixa, els actes començaran al matí, a dos quarts de dotze, amb el concert de la Banda de la Universitat Rovira i Virgili i la Banda de música Vila de Falset al Teatre l’Artesana. Així mateix, el vestíbul del teatre acollirà una exposició que recorrerà els més de 40 anys d'història de la banda de l'Associació Musical Vila de Falset i que posa en context històric la banda, actualment l'única del Priorat.

Una vuitantena de voluntaris treballaran per tal que la trobada de bandes sigui un èxit també a nivell organitzatiu. “Sense els voluntaris, aquest esdeveniment no es podria fer” afirmava Pérez, que explicava que “hi ha voluntaris que s’encarregaran de rebre les bandes, d’altres que prepararan el dinar per a més de 600 persones al pavelló i els nens, que seran els que portaran els cartells amb el nom de cada una de les bandes participants”.

La Trobada Nacional de Bandes és una iniciativa anual de la Federació Catalana de Societats Musicals que fomenta la germanor i l'intercanvi entre les diferents bandes de tot Catalunya.

cartell trobada nota de premsa

Publicitat