Informatiu cap de Setmana 22-06-2019

Falset veurà millorat notablement l’abastament d’aigua a la població arran de les obres de nova canalització que es duen a terme aquest mes d’agost en el pou de Sant Gregori. Els treballs permetran un increment notable del cabal que arriba a la xarxa de distribució, amb la qual cosa s’evitaran els problemes de pressió que pateixen els domicilis situats a la part est i sud de la localitat.

Els treballs van iniciar-se la setmana passada i està previst que es prolonguin al llarg de tot aquest mes d’agost. Subvencionat pel Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona, l’obra consisteix a instal·lar un parell de conductes soterrats entre el pou de Sant Gregori i la xarxa de distribució. Els nous tubs que s’instal·laran (de major diàmetre que l’actual) funcionaran en paral·lel, de manera que el cabal que arribarà al poble es veurà més que doblat.

“Els veïns de determinades zones del poble, com ara a la urbanització del Tancat o els pisos de la Font Vella, sobretot els superiors, tenien problemes de falta de pressió quan hi havia molta demanda, i això és el que ara deixarem enrere, amb la millora de la qualitat del servei i, per tant, de la qualitat de vida dels falsetans”, explica el regidor de Serveis, Josep Rull. El pressupost de l’obra ascendeix a 63.639 euros, subvencionats parcialment per la Diputació de Tarragona.

Es preveu que fins a la finalització dels treballs pugui haver-hi talls puntuals del subministrament, dels quals se n’avisarà amb antel·lació. A principi d’aquesta setmana, una incidència en les obres va provocar un tall inesperat del subministre, que no s’hauria de tornar a produir i que ja es dona per resolt.

En relació al subministrament d’aigua, el regidor de Serveis recorda que, malgrat l’entrada recent en servei de dos nous pous, "cal que els falsetans no baixem la guàrdia pel que fa al consum responsable, tenint en compte que els nivells d’aigua continuen sent alarmantment baixos”. En aquest sentit, l’Ajuntament insta tota la ciutadania a seguir els consells bàsics d’estalvi que tan bon resultat van donar l’estiu passat, quan el consum d’aigua al municipi es va reduir un 19% el juliol i un 24% l’agost en relació a l’any anterior. “Són reduccions de consum molt importants i, per tant, cal que agraïm als falsetans la implicació i la responsabilitat que han demostrat i que els animem a seguir en aquesta línia”, afirma.

Publicitat