Informatiu cap de Setmana 13-10-2018

La Plataforma en defensa del Riu Siurana ha organitzat per aquest dissabte a les 7 de la tarda una mobilització per protestar contra l’actual situació del Riu. Sota el lema “Vine a l’enterrament del riu siurana”, han convocat una concentració al pont de la Venta de’n Pubill en la què es plantaran creus de color negre per simbolitzar la mort del riu i denunciar-ne l’espoli.

Segons la plataforma, s’ha programat per als propers dies un nou transvasament d'un hectòmetre cúbic cap a l’embassament de Riudecanyes, fet que deixaria l’embassament de Siurana, que ara està al 25%, en el 17% de la seva capacitat. La plataforma afirma en un comunicat que amb el trasnvasament del Siurana, "es deixa el riu sec, els pous i els aqüífers baixos de reserves i pobles i pagesos amb problemas d’aigua". A més, recorden que S’incompleix la normativa Europea en matèria de cabal ecològic i es posa en risc un riu que té la màxima protecció ambiental. Així mateix, també "es compromet el projecte de desenvolupament sostenible pel que ha optat el Priorat".

Finalment, la plataforma destaca que el Camp de Tarragona té resolts el problemes d’aigua amb el mini transvasament de l’Ebre, però que a més "hi ha diverses alternatives pel proveïment del Camp, amb menor impacte ambiental, que farien del tot innecessari el transvasament del Siurana". Així mateix, recalquen que "el Priorat necessita l'aigua pel seu desenvolupament i el riu l’aigua per protegir un patrimoni i un paisatge natural únic"

WhatsApp Image 2017 09 09 at 08.25.33

 

Publicitat