Informatiu cap de Setmana 23-03-2024

Falset va estrenar fa uns dies una aplicació una aplicació de telefonia mòbil, impulsada per l’Ajuntament, que guia els turistes en la seva visita al nucli urbà. L’aplicació proposa tres rutes: una general d’introducció al poble, una segona sobre el passat jueu de Falset i una tercera centrada en la guerra civil de 1936-1939.

En el cas de la ruta general, el que es proposa és un recorregut per espais d’interès de diverses èpoques, tot descobrint-ne interioritats, informacions útils i curiositats. a ruta pel passat jueu de Falset, es convida els viatgers a descobrir la història i els secrets de l’important call que hi va haver a la localitat i del qual, avui dia, en queden ben poques restes visibles.

Finalment, la tercera de les rutes permet conèixer els estralls de la guerra de 1936 a 1939 a Falset, tot descobrint fotografies locals del conflicte, com ara les dels bombardeigs de l’estiu de 1938 sobre la població. Falset va ser bombardejat severament per l’aviació franquista l’estiu de 1938, en ser un lloc clau en la rereguarda republicana de la Batalla de l’Ebre.

L’APP compta amb uns senyals indicatius que s’activen i alerten el turista en el moment que es troba en un dels punts d’interès. L’aplicació “Falset” pot descarregar-se a Play Store i Apple Store, en estar adaptada tant per als sistemes Android com IOS.

app falset

 

Publicitat