Informatiu cap de Setmana 13-10-2018

L’associació Prioritat, una de les impulsores de la candidatura del Priorat a la Unesco, ha emès un comunicat en el que reclama posar fi al transvasament de l’aigua del pantà de Siurana cap a l’embassament de Riudecanyes. El comunicat ve arran del transvasament d’1 milió de metres cúbics cap al Baix Camp els darrers dies. “Hem tornat a assistir a un nou episodi de l’espoli de l’aigua del riu Siurana, mitjançant un transvasament de conques, que recordem que no és permès per la directiva marc de l’aigua europea”, assegura el comunicat.

Segons Prioritat els interessos econòmics i polítics “impedeixen posar ordre en una política de recursos hídrics del tot arbitrària, basada en uns drets adquirits que deixen de banda les necessitats cada vegada més evidents de la conca del Siurana”.

El comunicat també explica que la comarca del Priorat rebrà els propers mesos la visita dels avaluadors de la UNESCO per constatar si el Pla de Gestió de la candidatura de la comarca és real i serveix per gestionar adequadament els recursos naturals, culturals i paisatgístics del territori. Amb tot, l’associació afirma que l’objectiu de la candidatura “no es tant aconseguir que s’inscrigui el Priorat en una llista de paisatges que han decidit responsabilitzar-se de la gestió enraonada del seu entorn per salvaguardar la seua identitat i la seua singularitat” sinó que “cal saber si la comarca és capaç de ser coherent i conseqüent amb allò que els discursos proclamen a tort i a dret”.

Des de Prioritat lamenten que els partits polítics “votin de manera diferent a banda i banda de la Teixeta” i exigeixen “coherència” i “ser conseqüents amb els compromisos adquirits”. Així mateix, afirmen que seguiran “desemmascarant impostures i ambigüitats (perquè tot no s’hi val ni tot és compatible) que només afavoreixen els interessos dels més forts” ja sigui davant del territori o fins i tot a la UNESCO.

Finalment, el comunicat afirma que Prioritat seguirà “donant suport a les actuacions que des de la societat civil s’emprenguin per reclamar solucions reals”.

WhatsApp Image 2017 09 09 at 08.25.33

Publicitat