Butlletí informatiu 17-10-2018

Demà dissabte a les 7 del vespre a la plaça del Castell de Falset tindrà lloc un espectacle de titelles romanes en el marc de Tàrraco Viva, que ja fa uns anys que també programa actes a la capital del Priorat. El director d’aquest festival de recreació històrica de l’època romana, Magí Seritjol, explicava que el festival "sempr ha tingut una vocació de territori" i que, "de la mateixa manera que ho féien el romans, no només volen quedar-se en l'àmbit urbà de la ciutat de Tarragona".

Així doncs, la capital del Priorat acollirà demà la representació de l'obra de "Gladius i Medulina", un espectacle de reconstrucció amb titelles romanes sobre la base de textos de Juvenal, Plaute, farses atel·lanes i testimonis materials de titelles grecs antics. La peça narra la història de Medulina, esposa d’un ric senador que oblida el marit i els «bons costums» de Roma per a fugir amb el seu amant. L’amant en qüestió és un famós gladiador anomenat Gladius, «el Rave», un home fort com un bou però lleig com una cabra. Ja se sap... els braços dels gladiadors fan florir jacints! Abans de fugir, però, el marit se n’assabenta i ho intenta impedir per tots els mitjans, però els capricis de l’amor són impossibles d’aturar.

Seritjol explicava a Ràdio Falset com eren les representacions de titelles de l’època romana, de les quals en destacava l’importància de la sàtira de les seves obres. "Eren representacions populars, que és féien al carrer, i, per tant, sempre hi havia un punt de sàtira envers als personatges famosos i de la vida pública", afirmava.

El director de Tàrraco Viva destacava l’acte com a molt divertit, interessant i apte per a tots els públics. "És un espectacle per a tota la famíla", deia i afegia que "a mi és dels espectacles que m'agraden més perquè petits i grans el poden gaudir a la vegada". "Els petits s'ho passaran pipa, i als grans els encantarà", concloia.

*Foto: www.tarragona.cat

gladius

Publicitat