Butlletí informatiu 19-06-2019

Roser Vernet ha estat proposada per rebre la Creu de Sant Jordi 2018. Enguany, les persones i entitats reconegudes amb aquesta distinció han estat proposades pel govern a l’exili. En declaracions a Ràdio Falset, Vernet afirmava que tot i ser la seva persona qui rebia la distinció, "la Creu de Sant Jordi és un reconexeiment a tota la feina que s'ha fet a la comarca els darrers anys".

Vernet és coordinadora de l’Associació Prioritat, un dels impulsors de la candidatura del Priorat- Montsant- Siurana a patrimoni mundial de la UNESCO. La guardonada també presideix el Centre Quim Soler, vi i literatura.

En el comunicat en el qual el govern a l’exili anuncia la decisió afirma que ‘el sentit d’aquest reconeixement fa que el president Puigdemont i els consellers el considerin especialment necessari en el context de regressió democràtica i de drets fonamentals que vivim’. El govern espanyol havia anunciat que enguany no es lliurarien les Creus de Sant Jordi com a conseqüència de l’aplicació del 155.

El guardó es va crear l’any 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que hagin prestat serveis destacats al país i a la seva gent. Representa el màxim reconeixement que pot rebre la ciutadania per part de la Generalitat de Catalunya. Qualsevol ciutadà o entitat pot demanar que sigui atorgat a unes altres persones físiques o jurídiques.

*Foto: Youtube

roservernet

Publicitat