Informatiu cap de Setmana 20-10-2018

La principal novetat d’aquest 2018 és que la Fira obrirà al públic, per primer cop, el divendres 4 de maig a la tarda, amb la qual cosa ja serà possible degustar vins a peu de carrer a Falset des de les 18 hores. Aquell mateix vespre, s’ha previst un acte lúdic i festiu del certamen, que té com a motiu central l’efemèride del 125è aniversari de l’arribada de la plaga de la fil·loxera al Priorat, que es commemora justament aquest 2018. L’acte comptarà amb la participació de diversos elements festius, entre els quals destaquen les espectaculars figures de la festa de la fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia.

Els estands de Fira del Vi de Falset seran oberts divendres a la tarda (a partir de les 18.00) i dissabte i diumenge (de les 11.00 a les 21.00). Pel que fa als 75 cellers inscrits, es manté una proporció similar a la dels darrers anys pel que fa a les denominacions d’origen: un 60% pertanyen a la DOQ Priorat i un 40% a la DO Montsant. D’aquests 75 cellers participants a la Fira, són fins a 68 els que tindran estand al carrer Falset, mentre que els que no en tindran participaran en els tastos adreçats a professionals i “wine lovers” que s’han programat al llarg del certamen.

La inauguració oficial i institucional de la Fira tindrà lloc el dissabte 5 de maig les 12 del migdia al Teatre de L’Artesana i comptarà amb un homenatge a persones i institucions que han estat fonamentals en el desenvolupament vitivinícola dels darrers anys. Entre d’altres, els homenatjats seran: el Celler del Masroig i la Vinícola del Priorat (que acaben de celebrar el seu centenari), els vinaters Francesc Capafons i August Vicent; la vinatera Assumpció Peira, a títol pòstum, i Josep “Pitu” Roca, que des del restaurant del Celler de Can Roca sempre ha estat un defensor aferrissat dels vins i de la comarca del Priorat.

FV facebook portada 1 1

Publicitat