Butlletí informatiu 20-06-2018

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio Falset.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va visitar el passat divendres la capital del Priorat. En concret, Poblet va venir per comprovar l’estat de les obres de la nova escola de música de Falset, que s’està construïnt a l’edifici de la “Casa Pàmies”. La Diputació ha subvencionat amb 100.000€ i la redacció del projecte la construcció d'aquests nous equipaments, que donaran servei a veïns de tota la comarca.

Llegeix més...

El Parc Natural de Montsant i el Consell Comarcal del Priorat van organitzar una jornada aquest dilluns a la Morera de Montsant, que sota el títol: “Oportunitats per la restauració i pels productors locals en clau de turisme sostenible”. La iniciativa anava adreçada als principals promotors de la gastronomia local: al sector de la restauració i a tots aquells productors locals que ofereixen visites (ja sigui en obradors, cellers…) i s’emmarca en la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS).

La jornada es va celebrar a la seu del Parc Natural de Montsant, i va comptar amb les intervencions de la professora de cuina i escriptora Mariona Quadrada que va parlar sobre “Els Valors gastronòmics del Priorat”, i la tècnica del parc natural del Montsant, Montse Solà, que va explicar què és la Carta Europea del Turismes Sostenible. També es va celebrar una taula rodona amb el títol “Com pot beneficiar la CETS als restaurants i productors locals”. A més a més, la jornada va servir per escollir el representant del sector de la restauració a la Taula de Turisme Sostenible del Priorat.

L’objectiu de la jornada era “animar el sector de la restauració perquè es comprometi amb el turisme sostenible, partint de la metodologia participativa que ofereix la Carta Europea de Turisme Sostenible del Priorat”. Es per això que també es van convidar a restaurants i productors acreditats amb la Carta perquè comparteissin les seves experiències i expliquessin les oportunitats que ha significat aplicar millores de gestió en relació a l’entorn natural per oferir un millor servei als clients.

La comarca del Priorat va obtenir el 2016 la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), una acreditació d’àmbit europeu, atorgada per la Federació EUROPARC, que certifica que el desenvolupament del turisme en aquest territori es du a terme de forma sostenible, d’acord amb els objectius de la Carta. Cal recordar que, en aquest cas, la CETS no és només per a l’àmbit de l’espai natural protegit del parc, sinó per a tot el Priorat, ja que el procés s’ha desenvolupat en el marc d’una iniciativa assumida com a projecte de desenvolupament estratègic de tota la comarca.

Publicitat