Butlletí informatiu 20-06-2018

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio Falset.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va visitar el passat divendres la capital del Priorat. En concret, Poblet va venir per comprovar l’estat de les obres de la nova escola de música de Falset, que s’està construïnt a l’edifici de la “Casa Pàmies”. La Diputació ha subvencionat amb 100.000€ i la redacció del projecte la construcció d'aquests nous equipaments, que donaran servei a veïns de tota la comarca.

Llegeix més...

L’Ajuntament de Falset va anunciar el passat divendres en una reunió de poble que recupera la gestió del cementiri municipal després de que l’any passat s’hagués externalitzat. Segons els regidor Antoni Muntané, això repercutirà en favor de tots els falsetans.

Muntané explicava que “les taxes a pagar per obrir i tancar nínxols les imposa el consistori, independentment dels serveis funeraris que cadascú utilitzi, fet que suposarà un estalvi de diners per a tothom”. Muntané va destacar que la recuperació de les competències relatives al cementiri “ha de servir perquè l’usuari s’estalviï uns 200 euros aproximadament i perquè cadascú pugui els serveis funeraris que desitgi”.

Així mateix, Muntané va afirmar que el consistori també recupera la gestió de les tasques de manteniment, després que en el darrer any de gestió externa, hagin estat nombroses les queixes pel mal estat de conservació del cementiri. Muntané explicava en la reunió de poble que l’objectiu és “millorar la façana, construir-hi uns lavabos, mantenir-lo net i ajardinat i també està prevista la construcció d’un nou mòdul de 36 nínxols i 25 columbaris”.

No és la primera vegada que la gestió del cementiri s’externalitza. A principis dels anys 2000 ja es va donar a empreses externes amb l’objectiu d’alliberar de volum de feina la brigada municipal. Tot i que en la segona legislatura de govern socialista va retornar a l’ajuntament, l’any 2017 va ser donada a l’empresa de serveis funeraris Priorat, Ribera, Terra Alta SL. que s’encarregava de les tasques d’obertura i tancament de nínxols, així com del manteniment del lloc. Finalment, però, la gestió del cementiri ha estat recuperada, de nou, pel consistori.

cementiri

Publicitat