Butlletí informatiu 17-04-2024

El ple de l’Ajuntament de Falset va aprovar divendres passat el pressupost municipal per al 2018, que torna a ser de contenció en la línia dels darrers anys. El pressupost preveu uns ingressos i una despesa de 2.662.314,59 €.

La contenció es deixa notar, principalment, en el capítol d’inversions, que només preveu realitzar-ne algunes de petites per un import de 61.636 €. Tot i això, els comptes preveuen tot el seguit d’inversions que aniran finançades a càrrec de la Llei de Barris, les quals ja estan en marxa. Tota aquests projectes inclosos en la Llei de Barris suposaran un augment de l’endeutament de l’Ajuntament, que passarà a superar els 2,7 milions d’euros i el 100% dels ingressos ordinaris. Aquest augment, segons l’equip de govern, serà del tot transitori perquè "tan aviat com la Generalitat pagui el 75% del cost de les obres, el nivell d’endeutament es reduirà i tornarà a nivells raonables". El regidor d'Hisenda, Miquel Puig, explicava que l’Ajuntament "preveu que, a final de l’any 2019, l’endeutament s’hagi situat en 1,3 milions i per sota del 50% dels ingressos ordinaris".

Entre d’altres novetats, els pressupostos preveuen que la recollida i tractament de la brossa siguin una mica més cares després que la Generalitat de Catalunya hagi decidit penalitzar la fracció de “rebuig” en major mesura. El cost municipal passarà de 185.500 a 192.800 € i, en aquest sentit, el ple ja va acordar amb anterioritat una pujada de la taxa corresponent per mantenir l’equilibri. També es preveu una pujada dels sous del personal de l’1%, un assumpte sobre el qual l’Ajuntament no pot decidir unilateralment i tampoc no es descarta que l’increment pugui arribar a ser superior.

El ple es va aprovar amb els vots a favor dels set regidors d’Independents per Falset i l’abstenció de les dues regidores socialistes.

Publicitat