Butlletí informatiu 14-11-2018

La Cup crida constituent va realitzar un acte el passat dimecres en el que hi van intervenir l’exdiputat per Tarragona, Sergi Saladié, i la número 5 a la llista de la demarcació, Lurdes Quintero. Saladié va fer un repàs sobre com s’ha desenvolupat la legislatura. Des de la no investidura d’Artur Mas, fins a la gestió del govern Puigdemont després del referèndum de l’1 d’octubre. Una relació que el cupaire va definir com a “molt difícil” per la diferència en la cultura política d’uns i altres. “Els costava molt avançar, primer per acordar el referèndum, després per fer públiques la data i la pregunta, i els havíem d’empènyer”, afirmava l’exdiputat.

 Saladié va posar molt de relleu que “si el referèndum va arribar a bon port va ser gràcies a la gent que es va mobilitzar per defensar el col·legis” i que la gestió del Govern de la Generalitat després va ser “nefasta”, ja que no han defensat la república davant de l’envestida de l’estat. “Havíem avisat al govern de l’agressivitat de l’Estat i que necessitàvem unes estructures fortes per fer-hi front a l’hora de desobeir, i ens vam trobar que el dia 30 d’octubre, uns eren a l’exili i els altres anaven a declarar a Madrid”.

De cara a les eleccions del 21 de desembre, Saladié va explicar els passos que des de la CUP es plantegen si l’independentisme guanya el comicis. Segons l’exdiputat, “des del primer minut,  cal publicar la declaració d’independència al diari oficial de la Generalitat de Catalunya, enviar una carta de sol·licitud de reconeixement a tots els Estats del món i a continuació començar a implementar la llei de transitorietat jurídica”.

Lurdes Quintero, número 5 a la llista cupaire per Tarragona, va explicar els motius pels quals es presenta a les eleccions i el que significa per a ella la CUP. Quintero va posar com a exemple la nostra comarca com a lloc on els projectes transformadors es poden materialitzar. “El Priorat és el lloc més proper on he pogut comprovar, a la Vilella o als Guiamets, que projectes transformadors poden aplicar-se a la vida quotidiana de la gent”.

L’acte dels cupaires va reunir una quarantena de persones a la sala d’actes de l’Ajuntament de Falset.

 

cup

Publicitat