Butlletí setmanal 21-03-2018

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio falset

La gestió de L’hospital comarcal de Móra d’ebre seguirà en mans de Gecohsa almnenys 2 mesos més després que el departament de salut hagi revonegut que encara no se’n pot fer càrrec. La decisió no ha agradat ni al territori ni als treballadors del centre. En una reunió celebrada el passat dilluns entre els presidents dels consells comarcals de la Ribera d’Ebre, de la Terra alta i del Priorat i els ajuntaments de Móra d’Ebre, Gandesa i Falset, el territori va mostrar la seva preocupació. Jordi Sabaté és el president del consell comarcal del Priorat.

Llegeix més...

Finalment, el Most, el festival de cinema del vi i el cava, torna al Priorat per recuperar les sessions ajornades de la primera setmana de novembre a causa de la situació política que va viure el país. Recordem que era la setmana posterior a l’empresonament dels consellers i que hi va haver mobilitzacions com la vaga general del 8 de novembre o la multitudinària manifestació a Barcelona del dia 11. Josep Maria Cots, coordinador del festival a la comarca, explicava “que tots anem a una” i que per no solapar actes amb les manifestacions “era prudent aplaçar-ho”.

Així doncs, aquest vespre, el teatre l’Artesana acollirà la gala del vi, on els projectarà el film premiat pel jurat del Most com a Millor Treball Documental “La guerre du vin”, la guerra del vi, que narra les protestes dels viticultors de sud de França durant els anys 60 i 70 que reclamaven aturar les importacions vinícoles i regular el mercat europeu per protegir el futur de les seves vinyes. L’acte comptarà amb la presència del seu director, Sebastien Le Corre, que explicarà als assistents d’on va sorgir la idea i com va enfocar el documental.

Com a novetat, aquesta vegada s’ha programat una nova sessió, demà diumenge, a Bellmunt, on es projectarà la pel·lícula “la vinya i la banya” del realitzador i viticultor penedesenc Raimon Coll. La cinta va ser p`presentada al Most de l’any passat amb molt d’èxit i ha estat premiada aquest any amb el Gran Premi del Jurat del Festival Oenovideo de França.

A banda, el festival també recupera una de les seves activitats paral·leles, també ajornada, com és el most a les escoles. A la comarca s’han programat dues sessions, que tindran lloc el proper dimarts 5 de desembre  al teatre l’artesana de Falset a les 9 del matí, i a La Renaixença de Cornudella a les 12 del migdia. Cots considera que és una activitat “molt interessant” perquè s’apropa el procés de producció del vi als alumnes tot i que ja va assegurar que a la nostra comarca “tota la canalla saben el que és la vinya i el vi”.

 

oo Most2017 Cartell 1123x1587px RGB

Publicitat