Butlletí informatiu 20-06-2018

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio Falset.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va visitar el passat divendres la capital del Priorat. En concret, Poblet va venir per comprovar l’estat de les obres de la nova escola de música de Falset, que s’està construïnt a l’edifici de la “Casa Pàmies”. La Diputació ha subvencionat amb 100.000€ i la redacció del projecte la construcció d'aquests nous equipaments, que donaran servei a veïns de tota la comarca.

Llegeix més...

La vaga general del passat 8 de novembre va tenir un ressò desigual a la nostra comarca. Si per una banda, molts comerços i empreses no la van secundar, per l’altra, els comitès en defensa de la República van mobilitzar-se per rebutjar els empresonaments dels consellers del govern i dels líders de l’ANC i Òmnium.

De fet, el CDR del Priorat va programar un dia de mobilitzacions contínues que va arrancar a les cinc de la matinada al pàrquing de l’Euterpe. Una seixantena de persones van desplaçar-se fins a les vies d’accés a la ciutat de Tarragona, o juntament, amb la resta de CDR del Camp van bloquejar les vies de comunicació de la ciutat i els accessos al port durant les primeres hores del matí.

A les 11 del matí va ser el torn dels pagesos. Unió de Pagesos va organitzar una marxa lenta amb tractors i altres vehicles fins a Móra la Nova on es van concentrar amb els companys de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta i van fer marxes lentes per l’eix de l’Ebre.

A la tarda, a Falset, una concentració a la Quartera va posar el punt i final a una jornada de vaga general en defensa de la llibertat dels presos polítics. En l’acte, es va llegir un manifest de Crida per la Democràcia que demanava posar fi a la judicialització de la política i l’alliberament dels presos polítics i condemnava les agressió feixistes comeses els darrers dies.

També va intervenir a l’acte, Carles Vicente, membre de la comissió permanent nacional de la Unió de Pagesos. Vicente va exigir la llibertat dels presos polítics i la restitució de les institucions catalanes.  “Llibertat és el que clamem i exigim” afirmava Vicente, i afegia que “cal tornar a la normalitat, desactivar el 155 i restituir les eleccions catalanes”. Respecte a les eleccions del 21 de desembre, Vicente afirmava que “hi serem per denunciar el que està passant”. L’acte va culminar amb el cant dels segadors i crides a favor de la llibertat. 

WhatsApp Image 2017 11 08 at 18.19.00

WhatsApp Image 2017 11 08 at 13.41.59

 

Publicitat