Informatiu cap de Setmana 23-03-2024

El Most, el festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava se celebra aquesta setmana al Priorat amb la projecció de diverses pel·lícules relacionades amb el món del vi. La primera sessió va tenir lloc el passat dissabte a la Cooperativa Falset-Marçà, on es va projectar el documental Bitter Grapes, en què el danès Tom Heinemann investiga i denúncia el tracte deshumanitzat que es dona als treballadors de la indústria vinícola sud-africana.  

Aquesta setmana, a més a més, hi haurà una projecció al teatre La Renaixença de Cornudella  on es podrà veure Sour Grapes, dels cineastes Jerry Rothwell i Reuben Atlas, sobre el cas de falsificació de vins de luxe descobert el 2012 a Califòrnia.

La darrera sessió del Most al Priorat será el proper dissabte al teatre l’Artesana amb la projecció de la pel·lícula La Guerre du Vin. La pel·lícula del francès Sebastien Le Corre, analitza l’estela deixada pels agricultors que el 4 de març del 1976 van iniciar, deixant de banda el sindicat oficial, la revolta dels comitès agrícoles amb què demanaven la regulació del mercat del vi a Europa, i que va deixar un viticultor mort per afusellament a Montredon-des-Corbières.

Una de les novetats destacades d’enguany, és també, que  l’Artesana acollirà als alumnes dels centres formatius del Priorat en dues sessions de Most a les escoles, una activitat que busca aproximar als joves estudiants a les dues realitats que fusiona el festival, el cinema i el vi. En concret, assistiran a les sessions els alumnes dels centres d’educació secundària de Falset i de Cornudella i els estudiants de l’Escola d’Enologia Jaume Ciurana. 

oo2 Most2017 Cartell Priorat

 

Publicitat