Informatiu cap de Setmana 13-04-2019

El consell comarcal del Priorat ha emès un comunicat aquest dimarts en el que mostra la seva preocupació i repulsa a l’empresonament dels líders de l’Assemblea Nacional catala i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. En la nota es destaca que “si per alguna cosa s’han caracteritzat i s’han fet estimar Sánchez i Cuixart ha estat per haver organitzat, els darrers anys, les manifestacions més multitudinàries i pacífiques que ha viscut mai Europa” i afirma que “manifestar-se pacíficament en defensa de la llibertat no pot ser mai un delicte, per molt que hi hagi un jutge o una jutgessa que ho digui. Mai”.

L’ens comarcal mostra la seva solidaritat amb Sánchez i Cuixart i admet que se’ls fa difícil d’entendre “que puguem parlar de res quan tens ciutadans detinguts com a ostatges. La seva presó és la nostra presó”, en relació al diàleg amb l’Estat Espanyol.

Finalment, el comunicat del Consell Comarcal “insta a tots els prioratins a seguir ferms en la lluita per la llibertat, de la mateixa manera que ho han estat fent tots aquests anys. De manera pacífica i serena, malgrat els atacs d’un Estat que ens vol paralitzats, violents o detinguts”. 

Paralel·lament, aquest matí hi ha hagut concentracions davant dels ajuntaments de diversos municipis prioratins i també una aturada davant dels llocs de deina de cadascú a les 12 del migdia.

WhatsApp Image 2017 10 17 at 17.43.58

WhatsApp Image 2017 10 17 at 17.41.06

Publicitat