Informatiu cap de setmana 16-06-2018

La violència de la policia nacional i la Guardia Civil el dia referèndum també ha provocat que aquest dimarts es convoqui una aturada de país amb l'objectiu de paralitzar tot Catalunya. Al Priorat la vaga està essent seguida àmpliament, amb institucions, escoles, i comerços i empreses privades tancats. 

Aquest matí, la manifestació convocada pel comitè de defensa del referèndum a la comarca, ha reunit més de 1000 persones vingudes des dels diferents pobles prioratins La marxa ha sortit des de la Plaça de la Quartera i s'ha dirigit fins a l’escola Antoni Vilanova, el col·legi electoral on els falsetans van poder votar el passat diumenge. Allà, l’alcalde de Falset, Jaume Domènech, ha agraït a tothom la determinació amb la que es van defensar els col·legis electorals i les urnes el diumenge.

La marxa ha continuat direcció a la caserna de la Guàrdia Civil, on els manifestants han entonat càntics com el ja habitual “fora les forces d’ocupació” i han cantat els Segadors. L’acte ha acabat, altra vegada amb la lectura del manifest, que denunciava la repressió viscuda el passat diumenge i animava a la gent a mantenir la resistència pacífica i evitar caure en procacions.

Paral·lelament a la manifestació, pagesos de la comarca han tallat la N-420 a l’altura de Marçà col·lapsant la via i formant llargues cues. 

Vegeu alguns vídeos de la manifestació:

Publicitat