Butlletí setmanal 13-12-2017

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio Falset, 

Ens trobem en plena campanya electoral i els partits s’han posat tots a la feina per emportar-se el major nombre de vots possible, també a la nostra comarca. Esquerra Republicana de Catalunya al Priorat va organitzar un acte el passat dissabte a l’hostal Sport de Falset. Una vintena de persones es van reunir per escoltar al cap de llista de la demarcació de Tarragona, Òscar Peris, que va intervenir juntament amb Jordi Sabaté, cap d’ERC a la comarca i Carme Folch, candidata del Priorat a la llista del Parlament.

Llegeix més...

Jornada històrica la que s’ha viscut avui a Catalunya. El referèndum de l’1 d’octubre s’ha celebrat en una jornada que, malauradament, ha estat marcada per la repressió dels cossos de la policia espanyola i la Guàrdia Civil. La jornada acaba, en el moment d’escriure aquesta crònica, amb més de 800 ferits de diversa consideració.

Si bé a la nostra comarca, les accions repressives han estat quasi bé inexistents,  les notícies que arribaven d’altres zones del país han enterbolit el que havia de ser una jornada reivindicativa i festiva.  De fet, des de la matinada, els col·legis electorals dels municipis prioratins s’han anat omplint de persones disposades a evitar que els locals de votació fossin precintats per part dels Mossos d’Esquadra, alguns hi han passat la nit i tot.

La jornada electoral ha començat marcada pels problemes informàtics. En el moment d’obrir els col·legis, la votació no es podia dur a terme degut als problemes que presentava l’aplicació que registrava els vots. Amb tot, i amb molta paciència i llargues cues, els prioratins han pogut exercir els seu dret a vot. A Falset, per exemple, la cua per votar a l’escola Antoni Vilanova donava la volta a tota la plaça.

El dia s’ha desenvolupat de manera tranquil·la fins que s’ha conegut la presència dels antiavalots de la policia a Móra, fet que ha provocat que diversos col·legis electorals prioratins decidissin tancar abans de l’hora i així evitar que els requisessin les urnes.

Si bé encara no es coneixen resultats oficials, al Priorat la participació ha estat massiva i el suport a la independència s’ha imposat clarament.

Podeu veure algunes imatges de la jornada a continuació:

falset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Falset.

guiamets

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els Guiamets

Marçà

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marçà

Bellmunt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bellmunt del Priorat

Masroig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Masroig

 

 

 

 

Publicitat