Butlletí setmanal 21-03-2018

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio falset

La gestió de L’hospital comarcal de Móra d’ebre seguirà en mans de Gecohsa almnenys 2 mesos més després que el departament de salut hagi revonegut que encara no se’n pot fer càrrec. La decisió no ha agradat ni al territori ni als treballadors del centre. En una reunió celebrada el passat dilluns entre els presidents dels consells comarcals de la Ribera d’Ebre, de la Terra alta i del Priorat i els ajuntaments de Móra d’Ebre, Gandesa i Falset, el territori va mostrar la seva preocupació. Jordi Sabaté és el president del consell comarcal del Priorat.

Llegeix més...

Jornada històrica la que s’ha viscut avui a Catalunya. El referèndum de l’1 d’octubre s’ha celebrat en una jornada que, malauradament, ha estat marcada per la repressió dels cossos de la policia espanyola i la Guàrdia Civil. La jornada acaba, en el moment d’escriure aquesta crònica, amb més de 800 ferits de diversa consideració.

Si bé a la nostra comarca, les accions repressives han estat quasi bé inexistents,  les notícies que arribaven d’altres zones del país han enterbolit el que havia de ser una jornada reivindicativa i festiva.  De fet, des de la matinada, els col·legis electorals dels municipis prioratins s’han anat omplint de persones disposades a evitar que els locals de votació fossin precintats per part dels Mossos d’Esquadra, alguns hi han passat la nit i tot.

La jornada electoral ha començat marcada pels problemes informàtics. En el moment d’obrir els col·legis, la votació no es podia dur a terme degut als problemes que presentava l’aplicació que registrava els vots. Amb tot, i amb molta paciència i llargues cues, els prioratins han pogut exercir els seu dret a vot. A Falset, per exemple, la cua per votar a l’escola Antoni Vilanova donava la volta a tota la plaça.

El dia s’ha desenvolupat de manera tranquil·la fins que s’ha conegut la presència dels antiavalots de la policia a Móra, fet que ha provocat que diversos col·legis electorals prioratins decidissin tancar abans de l’hora i així evitar que els requisessin les urnes.

Si bé encara no es coneixen resultats oficials, al Priorat la participació ha estat massiva i el suport a la independència s’ha imposat clarament.

Podeu veure algunes imatges de la jornada a continuació:

falset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Falset.

guiamets

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els Guiamets

Marçà

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marçà

Bellmunt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bellmunt del Priorat

Masroig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Masroig

 

 

 

 

Publicitat