Informatiu cap de Setmana 04-08-2018

Jornada històrica la que s’ha viscut avui a Catalunya. El referèndum de l’1 d’octubre s’ha celebrat en una jornada que, malauradament, ha estat marcada per la repressió dels cossos de la policia espanyola i la Guàrdia Civil. La jornada acaba, en el moment d’escriure aquesta crònica, amb més de 800 ferits de diversa consideració.

Si bé a la nostra comarca, les accions repressives han estat quasi bé inexistents,  les notícies que arribaven d’altres zones del país han enterbolit el que havia de ser una jornada reivindicativa i festiva.  De fet, des de la matinada, els col·legis electorals dels municipis prioratins s’han anat omplint de persones disposades a evitar que els locals de votació fossin precintats per part dels Mossos d’Esquadra, alguns hi han passat la nit i tot.

La jornada electoral ha començat marcada pels problemes informàtics. En el moment d’obrir els col·legis, la votació no es podia dur a terme degut als problemes que presentava l’aplicació que registrava els vots. Amb tot, i amb molta paciència i llargues cues, els prioratins han pogut exercir els seu dret a vot. A Falset, per exemple, la cua per votar a l’escola Antoni Vilanova donava la volta a tota la plaça.

El dia s’ha desenvolupat de manera tranquil·la fins que s’ha conegut la presència dels antiavalots de la policia a Móra, fet que ha provocat que diversos col·legis electorals prioratins decidissin tancar abans de l’hora i així evitar que els requisessin les urnes.

Si bé encara no es coneixen resultats oficials, al Priorat la participació ha estat massiva i el suport a la independència s’ha imposat clarament.

Podeu veure algunes imatges de la jornada a continuació:

falset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Falset.

guiamets

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els Guiamets

Marçà

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marçà

Bellmunt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bellmunt del Priorat

Masroig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Masroig

 

 

 

 

Publicitat