Informatiu cap de Setmana 04-08-2018

El PDCat va ser el darrer partit sobiranista a realitzar un acte de campanya en suport al referèndum a la nostra comarca. Va ser el passat dijous a la plaça de l’Artesana de Falset. L’acte va comptar amb la presencia del conseller de la Presidència de la Generalitat, Jordi Turull, la diputada al Parlament per Junts pel Sí, Montserrat Vilella i la regidora de la formació a Cornudella, Meritxell Cardona.

En el seu discurs, Turull va defensar que aquest diumenge 1 d’octubre votarem per molt que l’Estat espanyol ho intenti impedir. El conseller va denunciar el fet que per evitar el referèndum, s’hagin “vulnerat drets fonamentals com els de llibertat d’expressió, llibertat de reunió o de participació”.

Turull va demanar als assistents que diumenge vagin a votar ben d’hora i que en cas que es vulgui impedir la votació o requisar les urnes, l’actitud continuï sent pacífica, tal i com ha estat els darrers dies. “Això és el que els fa mal” va dir.

Així mateix, va apel·lar a les generacions de catalans del passat, que van lluitar per “defensar les nostres institucions, la nostra llengua i els nostres drets”. Turull va apuntar a que ara és el moment en què nosaltres “podem escriure un dels capítols d’or de la historia del nostre país”.

Montserrat Vilella, per la seva banda va defensar la diversitat de la població que votarà sí aquest diumenge, “una diversitat que a la vegada ha estat capaç d’ajuntar-se per un objectiu comú”. La diputada de JXS es va mostrar també molt crítica amb la repressió de l’estat i va apuntar a que a nivell internacional ja s’està veient la vulneració de drets fonamentals per part de l’estat i va posar com a exemple un comunicat de Nacions Unides que denunciava aquesta situació.

En l’acte també hi va intervenir la regidora del PDCat a l’ajuntament de Cornudella, Meritxell Cardona, que va defensar que el Priorat ja s’ha pronunciat majoritàriament a favor de la independència en diverses ocasions i que en aquesta “hem de ser valents i un com més expressar la nostra voluntat a les urnes”.

WhatsApp Image 2017 09 29 at 11.42.23

Publicitat