Informatiu cap de Setmana 23-03-2024

L’Ajuntament de Falset ha engegat per segon any consecutiu una línia de subvencions amb l’objectiu de garantir la participació en activitats extraescolars, als alumnes que cursen els seus estudis a la població.  L’objectiu és afavorir la participació en les activitats organitzades pels centres educatius, les AMPA i altres entitats domiciliades a Falset a alumnes que es trobin en una situació desafavorida. 

Segons la regidora de serveis socials de l’Ajuntament de la capital del Priorat, Núria Borja, des del consistori entenen que “les activitats extraescolars són espais d’aprenentatge i formació fora del que és l’educació reglada i, com a tal, creiem que tots els nens hi haurien de poder accedir”.

El termini per presentar les sol·licituds de subvenció ja és obert. Cal tenir en compte, entre altres, la finalitat de la subvenció i els terminis que es detallen en les bases, així com els requisits que es demanen als beneficiaris i els barems pels quals es determinen els imports dels ajuts, ajuts que seran d’un màxim del 90% del cost de l’activitat extraescolar i fins a 20€/mes/alumne.

Des de l’ajuntament es preveu mantenir un nombre de beneficiaris semblant al del curs passat, quan 18 alumnes van poder accedir a les activitats extraescolars. Amb tot, la regidora destacava que la subvenció no té un límit d’alumnes establert. “Sí a través de la subvenció hi ha gent que pot accedir a les activitats extraescolars, i que en cas contrari no podrien, millor”, sentenciava Borja.

Entitats com l’AMPA, l’Escola de Futbol Priorat Esportiu, el Centre Holístic Ganesha i el Club d’Atletisme Ascó són algunes de les entitats que organitzen activitats i a les quals podran accedir els beneficiaris d’aquestes subvencions.

Publicitat