Butlletí setmanal 21-03-2018

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio falset

La gestió de L’hospital comarcal de Móra d’ebre seguirà en mans de Gecohsa almnenys 2 mesos més després que el departament de salut hagi revonegut que encara no se’n pot fer càrrec. La decisió no ha agradat ni al territori ni als treballadors del centre. En una reunió celebrada el passat dilluns entre els presidents dels consells comarcals de la Ribera d’Ebre, de la Terra alta i del Priorat i els ajuntaments de Móra d’Ebre, Gandesa i Falset, el territori va mostrar la seva preocupació. Jordi Sabaté és el president del consell comarcal del Priorat.

Llegeix més...

Aquesta setmana hem conegut que una sentència judicial autoritza a l’empresa Áridos Uniland a ampliar la pedrera del Xiprer, situada entre els termes municipals dels Guiamets i El Masroig.

De fet, el passat dilluns el president i el vicepresident del Consell Comarcal, els alcaldes dels Guiamets i el Masroig i membres de Prioritat es van reunir amb la directora de qualitat ambiental i canvi climàtic de la Generalitat, Mercè Rius, per tal de traslladar-li la seva inquietud respecte a aquesta sentència.

Jordi Sabaté, president del Consell Comarcal del Priorat, explicava a Ràdio Falset que “malgrat que sembla que la sentència és bastant ferma, des del territori haurem de seguir treballant per intentar impedir que es faci aquesta ampliació”.

L’ampliació de la pedrera del Xiprer podria tenir conseqüències molt perjudicials per a la comarca ja que afecta directament el sòl de protecció especial de Lo Sarraí- Collroig- La Tosseta, que és un corredor biològic que uneix la vall del riu Siurana amb les serres de Llaberia i el Montalt i té un gran valor ecològic.

Sabaté també va posar de relleu que en un moment en el que des de la comarca s’aposta per la protecció del nostre entorn i que aspira a ser declarada patrimoni de la Unesco, aquesta sentència és un “gerro d’aigua freda”. 

WhatsApp Image 2017 07 28 at 12.36.00

Publicitat