Butlletí setmanal 13-12-2017

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio Falset, 

Ens trobem en plena campanya electoral i els partits s’han posat tots a la feina per emportar-se el major nombre de vots possible, també a la nostra comarca. Esquerra Republicana de Catalunya al Priorat va organitzar un acte el passat dissabte a l’hostal Sport de Falset. Una vintena de persones es van reunir per escoltar al cap de llista de la demarcació de Tarragona, Òscar Peris, que va intervenir juntament amb Jordi Sabaté, cap d’ERC a la comarca i Carme Folch, candidata del Priorat a la llista del Parlament.

Llegeix més...

Aquesta setmana hem conegut que una sentència judicial autoritza a l’empresa Áridos Uniland a ampliar la pedrera del Xiprer, situada entre els termes municipals dels Guiamets i El Masroig.

De fet, el passat dilluns el president i el vicepresident del Consell Comarcal, els alcaldes dels Guiamets i el Masroig i membres de Prioritat es van reunir amb la directora de qualitat ambiental i canvi climàtic de la Generalitat, Mercè Rius, per tal de traslladar-li la seva inquietud respecte a aquesta sentència.

Jordi Sabaté, president del Consell Comarcal del Priorat, explicava a Ràdio Falset que “malgrat que sembla que la sentència és bastant ferma, des del territori haurem de seguir treballant per intentar impedir que es faci aquesta ampliació”.

L’ampliació de la pedrera del Xiprer podria tenir conseqüències molt perjudicials per a la comarca ja que afecta directament el sòl de protecció especial de Lo Sarraí- Collroig- La Tosseta, que és un corredor biològic que uneix la vall del riu Siurana amb les serres de Llaberia i el Montalt i té un gran valor ecològic.

Sabaté també va posar de relleu que en un moment en el que des de la comarca s’aposta per la protecció del nostre entorn i que aspira a ser declarada patrimoni de la Unesco, aquesta sentència és un “gerro d’aigua freda”. 

WhatsApp Image 2017 07 28 at 12.36.00

Publicitat