Butlletí setmanal 21-03-2018

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio falset

La gestió de L’hospital comarcal de Móra d’ebre seguirà en mans de Gecohsa almnenys 2 mesos més després que el departament de salut hagi revonegut que encara no se’n pot fer càrrec. La decisió no ha agradat ni al territori ni als treballadors del centre. En una reunió celebrada el passat dilluns entre els presidents dels consells comarcals de la Ribera d’Ebre, de la Terra alta i del Priorat i els ajuntaments de Móra d’Ebre, Gandesa i Falset, el territori va mostrar la seva preocupació. Jordi Sabaté és el president del consell comarcal del Priorat.

Llegeix més...

El passat dimecres la plataforma en defensa del riu Siurana va celebrar a la sala d’actes de l’ajuntament de Falset una xerrada informativa  per tal de visualitzar la mala gestió que es fa de l’aigua del pantà de Siurana per part de la comunitat de regants del pantà de Riudecanyes.

 La xerrada forma part del cicle que es va iniciar la setmana passada a Cornudella i Gratallops amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta situació entre la gent de la comarca. Oriol Ponti és membre de la plataforma. “Ens vam adonar que molta gent dels pobles de la conca del Siurana no saben el que passa amb l’aigua del riu”, explicava Oriol Ponti, membre de la Plataforma.

En la xerrada, la plataforma del Siurana va explicar que la mala gestió de l’aigua del Siurana ve de lluny, ja que la concessió dels drets de l’aigua a la Comunitat de regants de Riudecanyes daten del 1935.  “Amb tot, el problema més greu ve amb la construcció del pantà, l’any 1970”, afirmava Ponti.

Des de la plataforma es creu que, si bé no es va en contra de la cessió de l’aigua als municipis del Baix Camp, cal que es tinguin en compte els municipis del Priorat que es veuen afectats pel transvasament del sistema Siurana- Riudecanyes.  En aquest sentit, reclamen una gestió “justa, sostenible  i transparent” de l’aigua i la participació dels municipis de la conca del Siurana en les juntes de desembassament.

Malgrat tot, des de la plataforma es mostren molt satisfets amb el consens polític sorgit a la comarca després que el passat 10 de juliol tan el consell d’alcaldes com el ple del consell comarcal aprovessin per unanimitat una moció en favor d’una nova i millor gestió de l’aigua del pantà de Siurana.

Des de la plataforma asseguren que la seva funció és seguir fent pedagogia de que aquesta situació és insostenible i apunten a que seguiran “pressionant als polítics per tal que defensin un riu Siurana viu”.

En l’acte també hi van intervenir l’alcalde de Falset, Jaume Domènech, que va manifestar que Falset, com a capital de comarca , “estarà al costat dels municipis més afectats per aquesta gestió de l’aigua del Siurana”. Per la seva banda, Llalcalde de Gratallops, Xavier Gràcia, va explicar la situació que viuen els municipis del TOPOGRAPO, on en moltes ocasions, l’aigua que els ve per la tuberia del pantà de Siurana surt literalment de color marró.

Finalment, Roser Vernet, portaveu de Prioritat va animar la gent a mobilitzar-se per aconseguir revertir una situació. Vernet va dir que malgrat ser poquets,  “en aquesta comarca vam aconseguir aturar la implantació dels parcs eòlics a la comarca o la instal·lació de la central tèrmica Enron a Móra la Nova” .

WhatsApp Image 2017 07 28 at 16.46.04

 

Publicitat