Butlletí setmanal 18-04-2018

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio Falset.

Margalef va acollir ahir dimarts més de 240 alumnes de la comarca en el marc del projecte “Coneguem el Priorat”, una iniciativa pensada perquè els escolars coneguin i prenguin consciència dels valors materials i immaterials de la comarca.

 

Llegeix més...

L’Ajuntament de Falset va aprovar, ahir dimarts, en un ple extraordinari, 4 projectes emmarcats en el Pla de Barris, els quals es duran a terme en el termini d’un any. En concret, aquestes actuacions consistiran en la dotació de serveis i nova pavimentació dels carrers Torroja, de l’Era i Malanyet; l’enderroc d’un edifici i la urbanització d’un espai lliure a la Plaça Sant Jordi; l’enderroc de la Casa Pàmies per construir una plaça pública i un local municipal, i el condicionament de l’entorn de Can Magrinyà.

L’objectiu de l’Ajuntament és que aquest projectes s’iniciïn el darrer trimestre del 2017 i estiguin enllestits a finals de juny del 2018 perquè, tal i com va indicar l’alcalde Jaume Domènech, puguin incloure’s en el Pla de Barris, abans que aquest no finalitzi l’any vinent.

L’import total dels projectes ascendeix a 1.255.612,19, dels quals, i en virtut del Pla de Barris, la Generalitat n’assumirà el 75% (941.709,14€). La resta de l’import serà aportat per l’Ajuntament de Falset (264.975,88€) i per contribucions especials (48.927,17€), corresponents als projectes de la Plaça Sant Jordi i dels carrers Torroja, de l’Era i Malanyet.

Segons l’alcalde de Falset, Jaume Domènech, aquests projectes “són necessaris” i “impliquen millores notables per al poble i els seus veïns”. De la mateixa manera, afegia que “són actuacions que difícilment es poden executar sense una dotació econòmica tan significativa com la que aporta la Generalitat”.

El Pla de Barris va ser concedit a Falset l’any 2009 i, fins a la data, se n’ha executat un 22% (710.540€) amb projectes com les obres del carrer de Dalt, l’Institut de Cultura i Patrimoni, la neteja del barranc, l’Oficina d’Atenció Ciutadana, la rehabilitació de la teulada del Casal de la Gent Gran, i actuacions en matèria de comerç i turisme. Amb l’execució dels projectes aprovats el passat dimarts s’assolirà el 61% de l’execució del Pla de Barris. 

Publicitat