Informatiu cap de setmana 16-06-2018

El Consell d’alcaldes i el Ple del consell comarcal del Priorat van aprovar per unanimitat, el passat dilluns, una moció en defensa dels recursos hídrics de la comarca, sobretot pel que fa a l’aigua del riu Siurana. 

La moció té lloc una setmana després que els alcaldes dels municipis que formen la mancomunitat TOPOGRAPO,  és a dir, Gratallops, Torroja, Poboleda i Porrera, firmessin una nota de premsa en la que mostren la seva indignació per la gestió de l’aigua del pantà de Siurana que fa l’Agència Catalana de l’aigua (ACA).

La moció de les institucions del Priorat exigeix la revisió de les concessions d’aigües del Priorat que es transvasen a altres conques, en una referència clara al transvasament Siurana- Riudecanyes, així com també un control clar i “rigorós” dels cabals transvasats. De la mateixa manera, els alcaldes i el Consell comarcal també demanen l’execució de les inversions previstes per solucionar els problemes d’abastament d’alguns municipis prioratins i exigeixen la participació amb veu i vot dels pobles de la conca del Siurana en les juntes de desembassament. 

El president del consell comarcal, Joan Carles Garcia, reivindicava la unitat dels alcaldes i del ple del Consell comarcal en favor dels interessos comuns de la comarca. Garcia apuntava que la gestió actual de l’aigua de Siurana “és molt desavantatjosa per la comarca” i exigeix una “reforma urgent per veure com es redistribueixen els recursos hídrics del Priorat”.

 

També defensava la moció el conseller comarcal de la CUP, Damià Fàbrega, qui va expressar el “suport absolut” dels cupaires “davant d’aquest greuge històric que és la gestió de l’aigua del pantà de Siurana”. Fàbrega també va posar de relleu la “gran feina feta” des de la Plataforma en defensa del riu Siurana.

 

IMG 20170710 193808

Publicitat