Informatiu cap de setmana 16-06-2018

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín, va explicar ahir que la gestió de l’Hopsital comarcal de Móra d’Ebre passarà a mans d’una empresa 100% pública, propietat del servei català de la salut. En la seva visita al centre hospitalari, Comín va explicar que a partir de la primavera de 2018, un cop finalitzi la concessió a Gecohsa, l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre, de nova creació, s’encarregarà de la gestió de l’hospital

Comín va defensar que la creació d’aquesta nova empresa era l’opció “preferida” pel territori i va afirmar que des del departament existeix “la voluntat de construir el consell d’administració amb representació del territori”, tot i que no va concretar els detalls.

També va afirmar que l’empresa Salut Terres de l’Ebre, que de moment només integrarà l’Hospital de Móra,  “haurà d’estar oberta a integrar altres centres” en referència a una possible inclusió, en un futur, d’altres centres hospitalaris  de les Terres de L’Ebre.

Comín va voler visualitzar la seva satisfacció perquè amb la creació de Salut Terres de l’Ebre “estem fent el primer pas d’una transformació important en la manera com volem gestionar el nostre model sanitari, no només a Móra, sinó en el conjunt de Catalunya”. “La idea és que el Servei Català de la Salut ha de tenir un instrument de gestió a totes i cadascuna de les regions sanitàries del nostre país”, va afirmar.

El conseller també va explicar els reptes que el nostre sistema de salut té per davant i va apuntar a la renovació tecnològica de la xarxa d’hospitals públics del país com un dels més importants. “Hem d’estar al dia, perquè en depèn la qualitat del servei”, va afirmar.

En aquest sentit, i en relació a les inversions que  des de fa temps els treballadors del centre reclamen, Comín va explicar que l’hospital incorporarà un nou mamògraf, gràcies a un conveni signat amb la Fundació Amancio Ortega, i que, per tant,  les properes inversions es podran centrar en els equipaments de radiologia del centre.

comin

Publicitat