Butlletí setmanal 18-04-2018

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio Falset.

Margalef va acollir ahir dimarts més de 240 alumnes de la comarca en el marc del projecte “Coneguem el Priorat”, una iniciativa pensada perquè els escolars coneguin i prenguin consciència dels valors materials i immaterials de la comarca.

 

Llegeix més...

Els ajuntaments de Torroja del Priorat, Poboleda, Porrera i Gratallops es mostren indignats amb la gestió de l’aigua del riu Siurana. En un comunicat, els alcaldes dels quatre municipis, que integren la mancomunitat TOPOGRAPO, es mostren contraris amb la gestió que fa l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i denuncien que "el 95% de l’aigua que recull l’embassament de Siurana es transvasa a la riera de Riudecanyes, deixant la seva conca natural sense aigua una bona part de l’any".

Els alcaldes dels quatre municipis prioratins, denuncien que "el pantà de Siurana desembassa aquests dies 2 metres cúbics per segon cap al pantà de Riudecanyes mentre que els municipis de la conca del Siurana afronten un estiu amb manca d'aigua i seriosos problemes de subministrament".

En aquest context els alcaldes reclamen "una gestió pública, justa i transparent de l’aigual del pantà de Siurana" així com també "un pla per resoldre els problemes d'aigua de la comarca". També demanen el dret dels pobles de la conca del Siurana a participar en la presa de decisions sobre l’ús de l’aigua del pantà de Siurana així com també que es mantingui el cabal ecològic del riu.

Els ajuntaments del TOPOGRAPO també han anunciat que donaran suport, d’ara en endavant, a les mobilitzacions que puguin proposar la plataforma en defensa del riu Siurana o d’altres entitats.

siurana

Publicitat