Butlletí setmanal 13-12-2017

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio Falset, 

Ens trobem en plena campanya electoral i els partits s’han posat tots a la feina per emportar-se el major nombre de vots possible, també a la nostra comarca. Esquerra Republicana de Catalunya al Priorat va organitzar un acte el passat dissabte a l’hostal Sport de Falset. Una vintena de persones es van reunir per escoltar al cap de llista de la demarcació de Tarragona, Òscar Peris, que va intervenir juntament amb Jordi Sabaté, cap d’ERC a la comarca i Carme Folch, candidata del Priorat a la llista del Parlament.

Llegeix més...

El passat dijous l’ajuntament de Falset va convocar una reunió de poble informativa per explicar la complicada situació hídrica en què es troba el municipi i presentar la campanya de conscienciació SOS Aigua.

L’alcalde del municipi va explicar les polítiques que s’han fet fins al moment per tal de trobar una solució al problema de l’aigua. Domènech va explicar que en l’actualitat les reserves d’aigua dels pous del municipi  es veuen afectades per la manca de pluges però també per la contaminació de nitrats i metal·loides. En aquest sentit, va explicar que aquest estiu s’instal·larà una planta de filtratge d’aigua al pou de Valenciana i que s’està intentant arribar a un acord amb l’ACA per crear un “pou pal·liatiu”.

En la reunió també hi va participar Carles Loaso, tècnic de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), qui va fer un repàs a nivell geològic de la ubicació dels aqüífers del terme municipal de Falset i va afirmar que a la llarga Falset haurà d’importar recursos hídrics de fora del terme municipal, en concret,  dels “aqüífers de la Torre de Fontaubella o dels de la zona sud de la comarca”.

En aquest context, l’alcalde va explicar que ja existeix un  projecte d’un pou al Coll de l’Egua, al terme municipal del Masroig, que hauria de servir per abastir Falset, Marçà i Bellmunt però que està parat per part de l’estat està aturat i que no se sap  si Madrid el reactivarà. Amb tot, va declarar, que “en cas de que l’Estat no reactivi el projecte, serà l’ACA la que se’n farà càrrec”.

Finalment, el regidor de serveis Josep Rull va fer un repàs a la situació actual dels pous del municipi i va presentar la campanya SOS Aigua!, que vol apostar per las conscienciació de la població sobre l’estalvi d’aigua al municipi. Per la campanya s’han editat uns fulletons que exposen la situació actual dels recursos hídrics de Falset i que dóna una sèrie de consells per a l’estalvi d’aigua. 

WhatsApp Image 2017 06 17 at 18.22.30

Publicitat