Butlletí setmanal 25-04-2018

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio Falset,

Setmana intensa de presentacions per a la Fira del Vi de Falset. Aquest dimecres, la 23a mostra de vins de les do Montsant i DOQ Priorat es presenta a Girona,ciutat convidada d’aquesta edició del certamen, mentre que divendres ho farà a Reus en el marc de les activitats de la Ciutat de la música 2018, que aquest any és la capital del Baix Camp.

Llegeix més...

Una nova aplicació per a telèfons mòbils i tauletes, Pedra seca, permet als ciutadans col·laborar des del terreny en lacatalogació d’aquest tipus de construcció rural, típica de les àrees mediterrànies i que ha contribuït a la formació del paisatge agrícola català durant segles. 

Amb l’aplicació Pedra seca, disponible per a sistemes Android i iOS, l’usuari que vulgui inventariar un d’aquests elements pot pujar lafotografia, juntament amb les seves coordenades i descripció de la construcció, al sistema. Una vegada validada la informació introduïda per l’usuari, la nova fitxa es trasllada a la web de la Wikipedra, una enciclopèdia online col·laborativa sobre la pedra seca, creada fa sis anys per l’Observatori del Paisatge.

En el temps que porta en funcionament, la Wikipedra ha identificat i catalogat 15.344 barraques o cabanes de pedra a tota Catalunya. A la nostra comarca, en concret, se n’han catalogat 120.

L’acte de presentació de l’aplicació també va servir per donar a conèixer la guia Paisatge, desenvolupament rural i ciutadania. Bones pràctiques de col·laboració ciutadana en la gestió del paisatge a Europa. Aquest document recull deu experiències de gestió del paisatge a set països europeus on la societat civil té un paper destacat i entre les quals hi figuren, la Wikipedra, i la candidatura del paisatge Priorat-Montsant-Siurana per ser declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO.

pedraseca

Publicitat