Butlletí setmanal 18-04-2018

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio Falset.

Margalef va acollir ahir dimarts més de 240 alumnes de la comarca en el marc del projecte “Coneguem el Priorat”, una iniciativa pensada perquè els escolars coneguin i prenguin consciència dels valors materials i immaterials de la comarca.

 

Llegeix més...

La sala d’actes de l’Ajuntament de Falset acollirà avui divendres a les vuit del vespre una conferència sobre “La repressió posterior a l’11 de setembre del 1714 i la mort del General Moragues”,  a càrrec de l’historiador Antoni Muñoz. Muñoz és un gran coneixedor de la història del 1714 i, entre d’altres llibres, és autor de “L’11 de Setembre poble a poble” (Ed. La Campana).

L’acte també ha de servir per presentar algunes de les conclusions que el treball de Muñoz ha posat damunt la taula i que demostren que les tropes borbòniques van patir al castell de Falset la seva última derrota just abans de la presa de Barcelona l’11 de setembre.

La xerrada anirà precedida d’una petita presentació del projecte local que s’està bastint arran de la descoberta recent que Falset fou el darrer lloc on les tropes borbòniques van ser derrotades pocs dies abans de l’11 de setembre. De fet, Antoni Muñoz està enllestint un llibre (en el qual hi participa l’Ajuntament) sobre el 1714 a Falset i sobre el coronel Antoni Vidal, una figura clau en la resistència al Camp de Tarragona i que va acabar morint en el setge al castell de Falset.

antoni munoz

Publicitat