Imprimeix

Els Guiamets va organitzar el passat diumenge una consulta popular per saber l’opinió dels seus habitants sobre diverses qüestions que afecten al municipi. Per una banda, els guiametans i guiametanes podien votar sobre la remodelació del camp de futbol plantejada per l’Ajuntament, i, per l’altra, també es van poder posicionar sobre si acceptaven l’escut del municipi actual o preferien oficialitzar l’antic.

consulta

Amb una participació del 51,3%, el 61,2% dels votants va avalar la proposta de remodelació del camp de futbol per un 38,1% que s'hi va oposar. En relació al canvi de l’escut, el 57,7% dels guiametans i de les guiametanes va apostar per oficialitzar l’escut antic del municipi, anterior a 1850.

En declaracions a Ràdio Falset, el seu alcalde, Miquel Perelló, de la CUP, va explicar que “des de l’equip de govern consideràvem que eren dues qüestions que no es podien decidir al ple del consistori ja que, per exemple, l’escut ens representa a tots. Vam veure que no era suficient la voluntat de l’Ajuntament”.

Així mateix, Perelló va afirmar que aquesta és la primera d’altres consultes a la població.  “La intenció és fomentar la participació i gràcies a la creació del Consell de Poble i a que som una comunitat petita esperem poder-ne fer més i conèixer de més a prop l’opinió dels ciutadans”.

Vist: 1315