Informatiu cap de Setmana 28-03-2020

Un grup de professionals alemanys visitaran la DO Montsant els propers dies. La visita, que arrenca aquest dissabte, aproparà no només els vins Montsant als prescriptors alemanys, sinó també el territori, la cultura i el paisatge de la comarca.

Els visitants gaudiran, en primer lloc, d’un seminari introductori sobre la DO Montsant, per donar pas a continuació a tota una sèrie d’activitats que portaran al grup a visitar diferents cellers emparats a la DO Montsant, així com a un tour pel territori que servirà per veure in situ els diferents sòls que es poden trobar a les 6 zones que conformen la DO i que han donat pas als estudis de zonificació, claus per entendre la DO Montsant i els seus vins, i en especial aquells elaborats a base de Garnatxa i Carinyena, les dues varietats més representatives de la zona.

Conèixer els estudis i els treballs de la DO, però també el contacte directe amb els cellers, són les claus fonamentals que caracteritzen aquesta acció, que s’emmarca en l’estratègia de promoció internacional de la marca DO Montsant i els seus vins. I és que l’exportació representa el 45% de les vendes de la DO Montsant segons dades corresponents a l’any 2017. En el rànquing de països, Alemanya és el segon país per volum d’exportació de vins Montsant -posició que ocupa des de 2012, sempre per darrere dels Estats Units- amb una mitjana de més de 300.000 ampolles l’any 2017.

Aquesta nova missió inversa, organitzada pel Consell Regulador de la DO Montsant amb el suport de l’Oficina Exterior i d’Inversions de Catalunya a Berlín en el marc del programa Catalan Wines d’ACCIÓ.

image012

Publicitat