Butlletí informatiu 22-01-2020

El passat dimecres havia de tenir lloc la tercera sessió de la Taula del Siurana però aquesta ha estat aplaçada cinc setmanes i, per tant, no es tornarà a reunir fins al mes d’abril. Segons el president del Consell Comarcal del Priorat, en aquesta reunió l’ACA “havia d’aportar una sèrie de documentació que va quedar pendent de la reunió passada”. Com que finalment, l’ACA no té la documentació a punt la propera reunió s’endarrerirà fins al 3 d’abril.

Aquesta tercera reunió de la Taula del Siurana havia d’abordar els requeriments del Priorat i els recursos hídrics de la conca del Siurana. En aquest sentit, Sabaté explicava que hi anaven amb la “voluntat d’escoltar la resta de participants”, tot i que afirmava que, ja abans de la taula, “vam demanar una revisió de les concessions a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre”.

Respecte a la proximitat de les eleccions municipals, Sabaté creu que “és una qüestió que probablement sigui empipadora a l’hora d’encarar la campanya en municipis més grans com Reus”, però, de la mateixa manera, va afegir que “és un problema que al Priorat no és dona ja que tots anem a una”.

Amb aquest endarreriment, la Taula s’allargarà més enllà de les eleccions tot i que el president del Consell Comarcal del Priorat no creu que “l’actitud agressiva de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes i, sobretot, de l’Ajuntament de reus sigui massa diferent a la que es van trobar en les reunions anteriors”.

Després de la segona reunió de la Taula del Siurana, el Consell d’Alcaldes del Baix Camp i membres de l’ajuntament de Reus van qüestionar la neutralitat de l’ACA en relació a la gestió dels recursos hídrics dels embassaments de Siurana i Riudecanyes.

siurana

Publicitat