Informatiu cap de Setmana 28-03-2020

Des del passat diumenge i fins al 22 d’abril la Cartoixa d’Escaladei acull l’exposició “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya’, produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i coordinada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) en col·laboració de les entitats de l’Observatori del Patrimoni Etnològic Immaterial.

La mostra aborda el tema des d’una perspectiva eminentment etnològica, per a mostrar la relació home-medi-arquitectura des d’una aproximació a diferents paisatges i entorns històrics, culturals i productius rurals de Catalunya. L’arribada de l’exposició a Escaladei és gràcies a l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat, l’ associació Prioritat i el Parc Natural de Montsant.

L’objectiu principal de l’exposició és, segons els organitzadors, “aportar elements de reflexió sobre com el medi, les formes de vida, la tecnologia, les relacions socials i les maneres d’entendre el món, es combinen per donar forma i fixar l’ús dels elements arquitectònics dels nostres paisatges humanitzats”, alhora que també “vol plantejar elements de reflexió sobre l’estat actual d’aquest tipus de construccions i les seves opcions de futur en funció de l’actualització dels seus usos”.

Així mateix, coincidint amb l’arribada d’aquesta mostra itinerant al monument prioratí, tel passat diumenge també es va presentar el catàleg de l’exposició, editat recentment. La presentació de l’exposició i del catàleg va comptar amb la presència de la Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya, Àngels Blasco; de la Directora de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), Maria Carme Jiménez, i de Josep Manuel Rueda, Director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

expoescaladei

Publicitat