Butlletí informatiu 13-11-2019

Avui divendres s’ha presentat a l’Ajuntament de Falset el projecte del nou centre de rehabilitació del CAP de Falset. Aquestes noves instal·lacions s’ubicaran a la part posterior de l’edifici del CAP i seran un edifici autònom i separat del centre mèdic.

El gerent de la Regió Sanitària de Tarragona del CatSalut, Ramon Descarrega, explicava en declaracions a Ràdio Falset, que la construcció del centre “era una necessitat existent des de feia temps i hem tirat endavant un projecte amb la idea que a finals del 2020 o principis del 2021 aquestes noves instal·lacions ja puguin utilitzar-se”.

Descarrega també ha destacat que celebrar actes com el d’avui a Falset “són molt positius” ja que considera que “és important consensuar-ho no només amb els representants del municipi, sinó també amb els professionals, perquè són ells els que estaran fent ús d’aquestes instal·lacions”.

El nou equipament tindrà una dotació d’espais composta per 1 sala de consulta polivalent per a ús de metge rehabilitador i fisioterapeuta, 1 sala polivalent que inclou espais per a tractaments grupals i 3 boxs específics per a tractaments en funció de les patologies. Així mateix el centre estarà dotat amb magatzem i vestidor per al personal.

El centre tindrà una superfície aproximada de 350 metres quadrats. Amb aquest projecte es pretén dotar l’ABS d’un centre de rehabilitació per tal de poder apropar les prestacions especialitzades i les unitats de suport a l’atenció primària de salut. El nou equipament atendrà una població de referència 7.000 persones tenint en compte Falset i la seva àrea d’influència.

Actualment, el projecte es troba en fase de redacció. La licitació de l’obra es realitzaria a partir del setembre i l’adjudicació podria ser a final d’any. El pressupost de l’obra són 769.000 euros que estan aprovats pel Govern de la Generalitat.

Des de Falset, el nou projecte ha estat molt ben rebut ja que segons, l’alcalde, Jaume Domènech, era “una llarga reivindicació”. “La gent reclama una nova sala perquè les actuals instal·lacions no estan a l’alçada del servei que s’ha de donar”, assenyalava l’alcalde.

centre de rehabilitacio

Publicitat